comfort

De juiste zonwering kiezen: rolluiken of buitenjaloezieën?

comfort

De juiste zonwering kiezen: rolluiken of buitenjaloezieën?

rolluiken of buitenjaloezieën?

Een gezellig en modern huis omvat meer dan alleen maar uitstraling; het draait ook om comfort en efficiëntie. En vooral op het gebied van bescherming tegen zon en warmte heb je ontzettend veel keuze. Rolluiken, buitenjaloezieën en andere zonweringen behoren tot de favoriete opties voor je ramen en deuren. In dit blog kijken we naar de verschillen en de voordelen van deze oplossingen.

Een effectieve zonwering biedt namelijk veel meer dan alleen maar bescherming tegen de zon. Een goede zonwering is essentieel voor de temperatuur in huis, helpt schitteringen te voorkomen en draagt bij aan het verlagen van de energiekosten. Bescherming aan de buitenkant van het huis, zoals rolluiken en zonweringen, is ontzettend handig, omdat het niet alleen de warmte tegenhoudt, maar ook voor schaduw zorgt.

Multifunctionele rolluiken

Rolluiken zijn niet alleen effectief als zonwering, maar bieden nog veel meer voordelen, waardoor ze altijd een goede keuze zijn. De perfecte oplossing om je huis aan de eisen van het moderne leven aan te passen!

 • Temperatuurregeling: Onze moderne rolluiken beschermen niet alleen tegen de zon, maar zijn tevens uitgerust met een traploze regeling om de kamertemperatuur aangenaam te houden. Hierdoor ben je minder afhankelijk van je airco en kun je veel geld besparen op je energierekening.
 • Veiligheid: Onze rolluiken zijn inbraakwerend, houden lawaai tegen en voorkomen ongewenste inkijk van buitenaf. Deze oplossing is vooral gunstig in drukke, stedelijke gebieden, omdat je privacy wordt gewaarborgd en je minder geluidsoverlast hebt.
 • Bescherming voor je huis: Naast veiligheid en comfort beschermen onze rolluiken ook je meubels, schilderijen en vloerbedekking tegen kleurvervaging door direct zonlicht.
 • Hoogwaardige materialen: Onze rolluiken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder aluminium, waarbij we vaak kiezen voor geëxtrudeerde aluminiumprofielen, die meer stabiliteit en een betere bescherming bieden.
 • Eenvoudige montage en meer veiligheid: Het monteren van de rolluiken kan geheel zonder boren. Bovendien bieden we diverse voordelige vergrendelings- en blokkeermechanismen voor extra veiligheid.
The surface of the blinds on the shop windows. Refracted plastic surface. Protective shutters for showcases.
A large window in a room with black walls, half covered with external blinds.

Onze moderne rolluiken zijn niet alleen functioneel, maar zien er ook nog eens mooi uit en sluiten naadloos aan op de stijl van je huis. Ontdek de vele toepassingsmogelijkheden van onze multifunctionele rolluiken en laat je huis stralen.

Light and shadow from the window. Thin lines of light on the wall and floor. The texture of the plaster. Shadow from the blinds.
 • Veelzijdig gebruik: de lamelbreedtes variëren, waardoor ze zowel voor woningen als voor commerciële gebouwen kunnen worden gebruikt.
 • Aanbevolen montage: Voor bestaande bouw wordt een op de gevel gemonteerd systeem aanbevolen, terwijl bij nieuwbouw een montage in de gevel handig kan zijn.
 • Praktisch en esthetisch: Buitenjaloezieën zijn niet alleen praktisch in gebruik doordat ze handmatig of elektrisch te bedienen zijn, maar vormen door hun duurzaamheid en de vele ontwerpmogelijkheden ook een esthetische upgrade voor elk gebouw.
Window with modern venetian blind

Buitenjaloezieën - innovatieve zonwering en meer privacy

Buitenjaloezieën, ook wel raffstores genoemd, zijn een moderne en flexibele oplossing voor zonwering en privacy. De verstelbare lamellen maken het mogelijk om de zonwering aan te passen aan de stand van de zon en de gewenste lichtintensiteit. Deze robuuste systemen verminderen de warmtestraling tot wel 90%, wat niet alleen voor meer comfort zorgt, maar je huis in de zomer tevens koeler houdt.

Window with modern venetian blind

Naast bescherming tegen de zon bieden buitenjaloezieën ook meer privacy zonder het daglicht buiten te sluiten. Ze beschermen je interieur tegen uv-straling, waardoor de kleur van je meubels en stoffen niet meer vervaagt, en bieden tegelijkertijd een goede thermische isolatie in de wintermaanden. Door ze te combineren met rolluiken kunnen we specifieke behoeften extra ondersteunen om een optimaal binnenklimaat te garanderen.

Young woman controlling kitchen appliances with a digital tablet on the wall with launched smart home application. Smart home concept

Intelligente besturing en energie-efficiënt

Moderne besturingssystemen voor zonweringen bieden voordelen die veel verder gaan dan alleen maar gebruiksgemak. Intelligente besturing maakt het mogelijk om rolluiken, zonweringen en buitenjaloezieën te automatiseren, wat niet alleen het wooncomfort verhoogt, maar ook de energie-efficiëntie verbetert.

Voordelen van slimme besturingssystemen

 • Meer wooncomfort
 • Betere energie-efficiëntie
 • Naadloze integratie in Smart Home-systemen
 • Sensoren zorgen voor een automatische aanpassing aan de weersomstandigheden

 

Automatische aanpassing aan de weersomstandigheden

De slimme aansturing past de zonwering automatisch aan de weersomstandigheden aan. Sensoren reageren bijvoorbeeld op zonlicht en wind om buitenjaloezieën en rolluiken te openen of dicht te doen. Dit beschermt het interieur tegen uv-straling en een te hoge temperatuur, en verlaagt de aircokosten.

Extra functies en besturingsmogelijkheden

 • Windbeveiliging voorkomt stormschade
 • Aanwezigheidssimulatie voor meer veiligheid als je niet thuis bent
 • Bediening via smartphone, tablet of spraakbesturing
 • Activering van vooraf ingestelde scènes, afhankelijk van het tijdstip of de weersomstandigheden
Schallschutz Terrasse Fensterfront
typical balcony at a facade

Mogelijke energiebesparing

Het gebruik van slimme systemen biedt je de mogelijkheid om alle apparaten in huis individueel te bedienen en te automatiseren naar je eigen voorkeur. Hierdoor krijg je veel controle over het binnenklimaat en mogelijke energiebesparingen.

De juiste zonwering voor je huis

Bij het kiezen van de juiste zonwering voor je huis moet je allereerst rekening houden met de specifieke behoeften van je woonsituatie. De keuze tussen rolluiken en buitenjaloezieën is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de gewenste functionaliteit en de esthetische eisen. Rolluiken bieden uitstekende isolatie-eigenschappen en verhogen de privacy en veiligheid, terwijl buitenjaloezieën door de verstelbare lamellen een flexibele controle van de lichtintensiteit mogelijk maken en er modern uitzien.

 1. Bepaal het hoofddoel van de zonwering: Wil je bescherming tegen de zon, energie besparen of meer veiligheid? Rolluiken zijn ideaal voor meer veiligheid en om energie te besparen, omdat ze op de muur gemonteerd worden en een extra isolatielaag vormen. Buitenjaloezieën zijn echter perfect als je de lichtintensiteit flexibel wilt kunnen regelen.
 2. Houd rekening met het klimaat en de ligging van je huis: Ramen op het zuiden en westen hebben meer bescherming tegen de zon nodig omdat ze nu eenmaal meer aan de zon worden blootgesteld. Op deze plekken kunnen rolluiken voordeliger zijn, om een hoge temperatuur te voorkomen en dus je airco minder vaak te gebruiken. Voor minder zonnige ramen zijn buitenjaloezieën ideaal, want daarmee kun je de lichtinval en inkijk naar behoefte regelen.
 3. Let op de integratie in je Smart Home-systeem: Moderne zonweringen kunnen vaak worden geïntegreerd in bestaande Smart Home-systemen. Dit maakt een automatische aanpassing aan de weersomstandigheden en het tijdstip mogelijk, wat het comfort verhoogt en tegelijkertijd energie bespaart. Controleer welke zonweringen compatibel zijn met je Smart Home-apparaten om een naadloze functionaliteit te garanderen.

 

De juiste zonwering is essentieel voor je huis; met de juiste informatie en tips kun je de perfecte oplossing vinden en profiteren van de voordelen van een goede zonwering. Laat je door experts adviseren om ervoor te zorgen dat je het beste kiest voor jouw huis.