Design

Voordeurontwerp en moderne oplossingen.

Design

Voordeurontwerp en moderne oplossingen.

Een voordeur is vaak het visitekaartje van een huis.

Het is een belangrijk onderdeel van de gehele architectuur en de woonkwaliteit. Bovendien is de voordeur het eerste wat we van een huis zien.

Het ontwerp van de voordeur speelt een bijzondere rol in de architectuur, omdat de eerste indruk altijd telt. Esthetische aspecten zoals de vormen, kleuren en materialen zijn net zo belangrijk als een perfecte functionaliteit en state-of-the-art technische eigenschappen, die een betrouwbare bescherming tegen inbraak, een hoog mate van comfort en de nodige energievoordelen garanderen. Er zijn interessante trends op het gebied van design, maar ook wat betreft de uitvoering en technologie. Innovaties zoals Smart Home-oplossingen vinden namelijk steeds vaker hun weg naar Nederlandse woningen.

Huidige trends op het gebied van voordeuren.

Een voordeur moet bij de architectuur van het huis passen en het totaalplaatje onderstrepen, maar kan ook gebruikt worden om bewust de aandacht te trekken. De kleuren en look moeten harmonieus samengaan met de gevel. 

Handige vragen bij het uitzoeken van een voordeur zijn bijvoorbeeld: Is de gevel van de woning afgewerkt met klinkers, witte pleister, steen of wellicht hout? Hoeveel ruimte is er beschikbaar bij de entree?

Tür_modern_klinker_neubau

Als er voldoende ruimte is, geven meerdelige elementen met zijpanelen van bijvoorbeeld matglas de ingang een groots karakter.

Natuurlijk kunt u ook met kleuren uw huis een bepaalde uitstraling geven. Naast de trendy grijstinten, zoals donker antraciet, kan ook bewust voor een opvallender kleur worden gekozen om het huis karakter te geven. Wat denkt u bijvoorbeeld van opvallend rood als contrast met een wit gepleisterde gevel? Momenteel zijn interessante materiaalcombinaties helemaal in, zoals aluminium deuren met houten panelen of voordeuren met een speciale materiaallook van staal, metaal, keramiek of zelfs beton.

iphone-technisch-lexicon (1)
2000_grau_Tür
2010_rot_modern_tür
man-met-iphone-technisch-lexicon
Haustür_schwarz_offen

Meer functionaliteit, meer technologieMehr Funktion, mehr Technik.

Moderne voordeuren combineren technologie en design. Ze vergroten het leefcomfort en de veiligheid, en spelen tegelijkertijd een belangrijke rol op het gebied van energiebesparing op de lange termijn. Dankzij de hoge dichtheid en de sterk verbeterde isolatiewaarden kunt u met een nieuwe voordeur aanzienlijk besparen op uw energiekosten in vergelijking met oudere modellen.

Moderne voordeuren bieden meerdere soorten mechanische beveiliging in de vorm van veiligheidsbeslag, -scharnieren en profielcilinders voor een maximale bescherming tegen inbrekers. Daarnaast kun u natuurlijk ook altijd kiezen voor elektronische alarm- en beveiligingssystemen.

Innovaties en Smart Home

Innovaties en Smart Home-technologie zijn de afgelopen jaren ook geïntegreerd in voordeuren, met talrijke functies die gebruikers in staat stellen de toegang tot hun huis op verschillende manieren te regelen en te bewaken. Dit zijn enkele voorbeelden:

  • Slimme deuren: De sloten van deze deuren kunnen met een smartphone of afstandsbediening geopend of afgesloten worden. Ze kunnen ook worden geïntegreerd in Smart Home-systemen en stellen u in staat om de deur vanaf elke gewenste locatie te bedienen.
  • Biometrische deursloten: Deuren openen met je vinger of oog? Tegenwoordig is dat zo gek niet meer. Sloten met een vingerafdruksensor of een andere biometrische identificatie bieden extra veiligheid en zijn bijzonder geschikt voor kinderen.
smart-home-fingerprint
Smart-home-Griff-Tür
  • Automatische deuropener: Vooral handig voor mensen met een beperkte mobiliteit of met zware voorwerpen in hun handen. De deur gaat automatisch open wanneer de sensor een persoon of voorwerp detecteert.
  • Videodeurbel: Andere systemen, zoals een videodeurbel, kunnen voor nog meer gemak zorgen. Bij deze systemen kunt u op uw smartphone zien wie er voor de deur staat en vervolgens de deur met uw smartphone openen.

Met name in combinatie met een Smart Home-totaalconcept wordt de voordeur een essentieel onderdeel van een innovatief interieur.

Tips voor het kiezen en monteren van een voordeur.

Kijk allereerst naar het ontwerp, en bepaal dan aan welke eisen de uitvoering moet voldoen qua veiligheid, comfort en thermische isolatie. Daarnaast spelen ook de materialen een belangrijke rol. De belangrijkste materialen die worden gebruikt bij de productie van voordeuren zijn kunststof, aluminium, combinaties van kunststof en aluminium, en hout. Kunststof voordeuren hebben bijvoorbeeld een goede thermische isolatie en zijn relatief goedkoop. Aluminium deuren zijn zeer stabiel en vallen op door hun stijlvolle uitstraling. Elk materiaal heeft dus specifieke voor- en nadelen, die u tegen elkaar moet afwegen. 

 Wat echter voor alle voordeuren geldt, is dat een professionele montage uiterst belangrijk is. Om tocht, koudebruggen, het binnendringen van vocht, warmteverlies of een slechte toegankelijkheid te voorkomen, zijn een nauwkeurige montage en afdichting volgens de geldende normen noodzakelijk. Om de optimale werking van de voordeur te garanderen en om structurele schade te voorkomen, moet een voordeur altijd door een professional worden gemonteerd.

Schnitte_Tür

Voordeuren zijn een essentieel onderdeel van het moderne wonen. De huidige trends en technologieën bieden veel mogelijkheden om een voordeur te ontwerpen op basis van uw persoonlijke wensen en ideeën. Besteed bij de keuze en de uitvoering aandacht aan kwaliteit en veiligheid. Wij raden u dan ook ten zeerste aan om voor een regionaal vakbedrijf te kiezen. Alleen bij een vakbedrijf weet u zeker dat u professionele service krijgt, van het advies tot aan de montage.