De grote

raam-techniek gids.

Er zijn veel vakbegrippen en technieken omtrent hedendaagse ruiten. In ons overzicht leest u wat die betekenen, hoe het werkt en wat u daaraan heeft.

Zoeken en vinden – blader de gids door.

Wilt u snel duidelijke uitleg vinden omtrent ramen? Hier krijgt u de juiste antwoorden. U kunt kiezen uit verschillende categorieën of simpelweg uw zoekopdracht aangeven in het daarvoor bestemde veld. U zult versteld staan welke mogelijkheden hedendaagse ruiten u allemaal kunnen bieden.

Anti-foutbediening

Een anti-foutbediening zorgt ervoor dat u het raam niet onbedoeld en onveilig kunt openen. Het speciale mechanisme voorkomt dat de hele raamvleugel loskomt van het kozijn door onjuiste druk op het kozijn of als de greep niet in de juiste stand wordt gezet. Als u de greep in de horizontale stand zet, kunt u het raam gewoon openen. Door de greep in de verticale stand te zetten, kantelt u het raam. De handgreep blijft daarna in de juiste stand staan.

Beveiliging tegen dichtslaan in kiepstand

Dankzij de geïntegreerde beveiliging tegen dichtslaan kunt u met een gerust hart het raam op de kiepstand zetten om te ventileren, zonder dat uw kinderen of huisdieren het risico lopen zichzelf te verwonden. Het gekantelde raam wordt door een veiligheidsmechanisme in de open stand vergrendeld.

Openingsbegrenzer

Een openingsbegrenzer zorgt ervoor dat een raamvleugel slechts tot een bepaalde stand kan worden geopend. Zo voorkomt u dat de ramen bij het openen tegen meubels of andere voorwerpen stoten.

Positie van de handgreep

De standaard positie van een handgreep in het midden van een raam ziet er optisch weliswaar mooi uit, maar is zeker niet altijd de beste oplossing. Vooral in kinderkamers of kinderdagverblijven kunnen de handgrepen beter hoger, buiten het bereik van kinderen, worden gemonteerd. En als u de voorkeur geeft aan het strakke design van een kozijn zonder onderbrekingen, dan is het juist mooier en ergonomischer om de greep lager, op een gemakkelijke bereikbare positie te plaatsen. Dit is allemaal mogelijk…

Raamuitzetter met geïntegreerde rem

De raamuitzetter met geïntegreerde rem zorgt ervoor dat het geopende raam niet vanzelf dicht kan slaan. Het raam blijft in de gekozen stand staan.