RENOVEREN

Nieuwe kozijnen?

Waarom de montage absoluut door een professional moet worden gedaan.

Wilt u nieuwe kozijnen laten plaatsen? Laat dit dan alleen doen door gekwalificeerde monteurs. Anders is het risico namelijk te groot dat door een onjuiste montage schimmelvorming ontstaat en er allerlei hoge kosten achteraan komen om het kozijn opnieuw te monteren.

Verder geven we hier graag nog een paar belangrijke tips.

Vervang uw kozijnen pas als u uw huis wilt verduurzamen en isoleren.
In welke volgorde kunt u het beste uw huis verduurzamen en isoleren? Eerst de kozijnen vervangen? De gevel isoleren? Of misschien moeten we wel met een warmtepomp beginnen? Deze vragen stelt bijna iedereen die zijn huis wil verduurzamen of isoleren. Het antwoord is simpel: begin altijd met het optimaal isoleren van de kozijnen en de gevel van uw huis. Pas als de isolatie duidelijk verbeterd is, heeft het zin om te kijken naar een nieuwe manier van verwarmen. Als u deze volgorde aanhoudt is de nieuwe verwarming bovendien perfect afgestemd op het geïsoleerde huis.

Zo veilig, schoon en snel kunnen wij tegenwoordig kozijnen vervangen.
Denkt u ook nog altijd dat het vervangen van kozijnen veel tijd kost en veel rotzooi geeft? Dan wordt het tijd om kennis te maken met de nieuwe manier van kozijnen plaatsen. Gekwalificeerde monteurs leggen om te beginnen eerst dekens op de vloer en over het meubilair, voordat ze de oude kozijnen weghalen. De oude kozijnen worden gedemonteerd en verwijderd met speciaal gereedschap met een geïntegreerde afzuiging voor bouwstof. Vervolgens worden de op maat gemaakte nieuwe kozijnen vakkundig geplaatst, gemonteerd en netjes afgedicht.  En klaar is Kees. Het resultaat is een snelle montage zonder rommel.

fenster-profi-finden

Wij adviseren u graag over vakmensen in uw regio.

Voorkom dure gevolgschade aan uw huis.
Bij onjuist geplaatste kozijnen bestaat het gevaar dat warmtebruggen ontstaan (ook wel koudebruggen genoemd). Als er warmtebruggen zijn, kan er condensatie ontstaan, en dit kan weer leiden tot schimmelvorming. Professionele monteurs voeren de werkzaamheden uit volgens de nieuwste technieken. En het allerbelangrijkste hierbij zijn de voegen tussen het kozijn en de muur. Het gebruik van alleen montageschuim is bijvoorbeeld al lang niet meer de juiste manier van werken. Om aan de nieuwe eisen te voldoen, wordt de raamvoeg aan de binnenkant eenvoudig gezegd beter afgedicht dan aan de buitenkant. Hierdoor kan vochtige, warme binnenlucht de raamvoeg niet binnendringen en daar vochtschade veroorzaken. Doordat de afdichting aan de buitenkant wat opener is, kan het vocht dat door neerslag ontstaat wel naar buiten ontsnappen.

renovieren_innenraum_neuefenster
khs-blog-beitragsseite-fenstermontage-schutz-vor-schimmel-03

DURE GEVOLGSCHADE!

Bij onjuist geplaatste kozijnen bestaat het gevaar dat warmtebruggen (of koudebruggen) ontstaan. Als er warmtebruggen zijn, kan er condensatie ontstaan, en dit kan weer leiden tot schimmelvorming.

WAAR U ZEKER BIJ OUDE GEBOUWEN OP MOET LETTEN

In oude gebouwen kan het risico op schimmel ook toenemen als er nieuwe kozijnen worden geplaatst en de gevel niet wordt geïsoleerd. In dit geval condenseert de binnenlucht vaak op de koude muren. Het is daarom ideaal om het plaatsen van de nieuwe kozijnen gepaard te laten gaan met een uitgebreide isolatie van het huis en/of het installeren van geschikte ventilatievoorzieningen.

khs-blog-beitragsseite-fenstermontage-schutz-vor-schimmel-04
querschnitt_renovieren

Bij het plaatsen van nieuwe kozijnen zijn er in principe drie afdichtingsniveaus.

  1. De buitenste afdichting dient als permanente bescherming tegen weersinvloeden en maakt waterdampdiffusie bij lage temperaturen mogelijk.
  2. De middelste afdichting is de isolatielaag. Deze laag wordt helemaal gevuld met geluids- en thermisch isolerend materiaal.
  3. De binnenafdichting (dus de dichting aan de kant van de woonruimte) moet luchtdicht zijn. Dit betekent dat er ook bij lage buitentemperaturen geen dampdiffusie mag plaatsvinden. Hierdoor blijft vochtige warme lucht (een voedingsbodem voor schimmels) uit de buurt van de thermische isolatie.

Van DIN tot GG – goede monteurs weten er alles van.

Als eerste vereiste moeten wij ons bij het plaatsen van kozijnen houden aan de "erkende regels van de techniek". Dit zijn montagetechnieken die zich in de praktijk hebben bewezen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog de gestandaardiseerde normen en voorschriften. Dat zijn er tegenwoordig echter zo veel dat alleen echte professionals het overzicht kunnen houden.