Design

Kamerhoge kozijnen

Meer licht, meer uitzicht, meer vrijheid.

bodentiefe-fenster-lachen-Kind

Meer licht, meer uitzicht, meer vrijheid.

Kozijnen van vloer tot plafond geven niet alleen een gevoel van vrijheid, maar bieden nog veel meer voordelen. Bijna alle moderne nieuwbouwhuizen hebben tegenwoordig kamerhoge kozijnen en dus lichtovergoten woonruimtes. Kleinere ruimtes lijken door grote ramen bovendien veel groter. Naast het vele licht dat binnenvalt, is de betere ventilatie ook een bijkomend voordeel. Als u zo'n groot raam openzet, komt er in korte tijd veel meer frisse lucht binnen dan bij standaard ramen. Dit verbetert de luchtkwaliteit binnen uiteraard aanzienlijk. Maar ook in de winter zijn zulke grote ramen een voordeel, omdat ze meer zonlicht en dus meer warmte binnenlaten en zo uw energiekosten laag houden.

Valbeveiliging bij kamerhoge ramen.

Bij kamerhoge ramen op een bovenverdieping is een valbeveiliging meestal verplicht. Dit kan een balustrade, een Frans balkon of een moderne roestvrijstalen reling zijn, maar ook een transparante oplossing met doorvalveilig glas of een onopvallende tussenlijst met daaronder een vast raam. In dat geval is uw kamerhoge raam als het ware in tweeën gesplitst en kunt u alleen het bovenste deel openen. Als u kinderen heeft, raden we ook het gebruik van kinderbeveiligingen aan; deze beveiliging voorkomt dat kinderen het raam per ongeluk kunnen openen.

Veiligheidsglas verplicht.

 In kamerhoge kozijnen is veiligheidsglas vrijwel altijd verplicht. De norm NEN 3569 geeft eisen voor verticaal geplaatst vlakglas, wanneer dit toegepast wordt als bouwproduct voor gebouwen en bouwwerken en met alle dagmaten groter dan 150 mm. De norm geldt wanneer het geplaatste glas bereikbaar is voor volwassenen en kinderen. Onder bereikbaar wordt dan verstaan dat zij binnen een horizontale afstand kleiner of gelijk aan 85 cm bij de ruit kunnen komen. In die situatie schrijft de norm het gebruik van veiligheidsglas voor. Veiligheidsglas vermindert het risico op letsel wanneer iemand struikelt, tegen het raam valt en het glas breekt. Dit is vooral belangrijk als er kinderen in huis spelen

bodentiefe-fenster-02-paar-sonnenschutz
bodentiefe-fenster-Backsteine-Fassade

Doorvalbeveiliging
Grote ramen geven u een ongestoord en vrij uitzicht.

ZONWERING

Het nadeel van ramen van vloer tot plafond is dat in de zomer de temperatuur binnen snel oploopt. Daarom raden wij een zonwering aan de buitenzijde aan, die precies op uw kamerhoge kozijnen is afgestemd. Dit kunnen rolluiken zijn, maar ook buitenjaloezieën of screens. Uw Premium Kozijnen-Vakbedrijf kan u de meest uiteenlopende mogelijkheden laten zien.

bodentiefe-fenster-04
bodentiefe-fenster-05

Horren voor kamerhoge kozijnen.
Uw Premium Kozijnen-Vakbedrijf is ook het adres voor horren. De horren worden in de fabriek al op maat gemaakt en passen dus perfect in de kozijnen. Het is de ideale oplossing om vervelende insecten buiten te houden als de ramen open staan in de zomer. De kwalitatief hoogwaardige raamhorren zijn gemaakt van zeer stevig gaas, dat verkrijgbaar is in onopvallende kleuren, waaronder ook transparant materiaal. De hor houdt niet alleen kleine insecten buiten, maar kan zelfs stof of pollen tegenhouden, afhankelijk van de gekozen uitvoering. Onze moderne horren zijn bovendien eenvoudig schoon te maken en belemmeren het uitzicht nauwelijks.

WH_IMG_FBT_activPilot_Eckumlenkung_E2_PVC-Fenster_2x

Inbraakbeveiliging bij kamerhoge kozijnen.
We adviseren u te kiezen voor hoogwaardig inbraakwerend glas met weerstandsklasse RC-2. Dankzij het grote veiligheidsassortiment van uw Premium Kozijnen-Vakbedrijf kunt u kiezen uit talloze mogelijkheden om de ramen inbraakwerend te maken. Wij raden u aan om deze vuistregels te volgen: Kies op de benedenverdieping voor kamerhoge ramen met een hoog veiligheidsniveau of een hoge RC-klasse. Voor hoger gelegen ramen die van buitenaf moeilijk bereikbaar zijn (dus niet de ramen op een balkon of boven een afdak), is een lagere weerstandsklasse voldoende.