rustig wonen
Insectenwering
Lang leve insecten - zolang ze maar buiten blijven!
Ja, je leest het goed. Hoe paradoxaal het ook klinkt, we zijn dol op insecten. Echt waar! Ze spelen een ongelooflijk belangrijke rol in ons ecosysteem, bijvoorbeeld als hardwerkende bestuivers voor bloemen en planten, of als natuurlijke ongediertebestrijders. Met een paar eenvoudige ingrepen in de tuin, zoals een mooi insectenhotel of een kleine drinkplaats, kunnen we deze nuttige diertjes goed helpen. Maar we willen natuurlijk wel dat ze hun belangrijke werk buiten doen!
Buiten zijn het helden, maar binnen zien we ze vooral als indringers.
Want wie kent het niet: Lig je net ontspannen in je bed, op het punt om lekker in slaap te vallen, en dan –zoemmmmm! Een insect is je huis binnengedrongen en verstoort je welverdiende rust. Op zulke momenten is het lastig om stil te staan bij de vraag hoe nuttig insecten wel niet zijn. Gelukkig zijn er effectieve en milieuvriendelijke oplossingen om dit te voorkomen.
En bij deuren?
Ook voor deuren zijn er verschillende mogelijkheden. Van de traditionele hordeur, die als een gewone deur opendraait, tot pendel- en schuifdeuren. Deze laatste twee zijn vooral praktisch als er kleine kinderen of huisdieren in het gezin zijn, omdat ze vanzelf weer dichtvallen. Neem bijvoorbeeld de superhandige schuifdeur met geïntegreerde insectenhor. Bij dit slimme ontwerp is de insectenhor direct in de deur geïntegreerd. Hierdoor blijft de deur volledig functioneel en heb je geen ongewenste insecten in huis.
Horren
De betrouwbaarste manier om insecten te weren is natuurlijk een hor voor je raam of deur. Een hor bestaat uit een fijnmazig gaas dat in een stevig frame is gespannen. Afhankelijk van het type raam en je persoonlijke wensen kun je kiezen uit verschillende types, zoals inzethorren, rolhorren of een klemhor.
Waarom een vakkundige installatie zo belangrijk is
Bij de installatie van hordeuren en -ramen komt het aan op precisie en knowhow. Een niet goed gemonteerde hor werkt niet optimaal. En dat betekent niet alleen dat er misschien toch nog insecten binnenkomen, maar verkeerde montage kan zelfs tot schade aan je raam- of deurkozijn leiden, en tot vroegtijdige slijtage van de hor zelf.
Daarom raden we je ten zeerste aan om voor de montage contact op te nemen met een gespecialiseerd kozijnenmontagebedrijf. Onze experts hebben uitgebreide kennis over en ervaring in het plaatsen van horren voor ramen en deuren. Zij garanderen niet alleen een montage op maat, maar adviseren je ook over de beste oplossing voor jouw situatie.
Vind het juiste vakbedrijf bij jou in de buurt heel eenvoudig via onze gespecialiseerde zoekfunctie. Voer gewoon je locatie in en wij laten je de gekwalificeerde bedrijven in de buurt zien. Zo ben je zeker van effectieve horren, en dat je ramen en deuren onbeschadigd blijven. Vertrouw op de experts - voor een insectenvrij huis.
We brengen u graag in contact met vakkundige monteurs in uw omgeving. Neem contact met ons op
Onderhoud van insectenhorren voor ramen, deuren en schuifpuien
Het reinigen en onderhouden van horsystemen is heel eenvoudig. Je kunt het rooster gewoon schoonmaken met water en een mild schoonmaakmiddel. Controleer de hor tijdens het schoonmaken meteen op beschadigingen.
Als er wat kapot is, staan wij natuurlijk klaar om te helpen. Vaak gaat het dan om kleine dingen, zoals een los frame of beschadigd gaas, wat gemakkelijk kan worden verholpen.
Conclusie: Met professionele insectenwering voor ramen, deuren en schuifdeuren kunt u de zomer zonder vervelende insecten in uw huis doorbrengen en tegelijkertijd bijdragen aan de bescherming van insecten. Het is dus de moeite waard om te investeren in goede insectenwering.
En mocht plan A toch mislukken: Dan hebben we altijd nog het Reddingsplan ongenode gasten
Stel je voor, een zwoele zomeravond, en je zit lekker op de bank. Plotseling begint er iets vlak bij je oor te zoemen. Een vlieg, mug of misschien zelfs een wesp is ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch binnengekomen. Wat nu?
Geen paniek! Hier zijn een paar grappige (en niet helemaal serieuze), maar best praktische tips over hoe je de ongewenste bezoeker weer naar buiten kunt krijgen zonder meteen naar de vliegenmepper te grijpen.
- De omleidingstruc: Doe alle lichten uit en open een raam of deur aan de kant waar buiten een licht brandt. Veel insecten gaan op licht af en zullen hun geluk dan liever buiten zoeken.
- De insectvriendelijke aanpak: Pak een glas en een dun stukje karton. Zet het glas voorzichtig over het insect, schuif het karton eronder en breng hem naar buiten om weer vrij te laten. Hier heb je wat handigheid en geduld voor nodig, maar zo bescherm je zowel het insect als je behang en interieur.
Tot slot nog een kleine tip: Blijf kalm en geduldig, want in de meeste gevallen zijn de insecten nog banger dan dat jij verrast bent. En als deze methoden niet werken, hebben we altijd een luisterend oor en een professionele oplossing bij de hand. Want bescherming tegen insecten is ons vakgebied. Tot de volgende keer op onze ramen- en deurenblog!